In "gesprek" met de paarden.

22 februari 2019

IN "GESPREK" MET DE PAARDEN.


Tijdens een coachingsessie met de paarden staat de ervaring van de coachee centraal. Die ervaring is voor iedereen anders.

Enkele weken geleden kwam coachee H. langs voor een coachingsessie met de paarden. Hieronder beschrijft ze in haar eigen woorden welk effect de paarden op haar hadden.

"Ik had de website van Windhorse al een paar keer opgezocht. Het trok me aan, maar het duurde nog wel even eer ik de stap zette. Uiteindelijk gaf net datgene wat me eerst twijfels gaf, de doorslag om toch een coaching te plannen.

Ik koos bewust voor de paardencoaching van uit het idee dat ik het "gesprek" met de paarden niet zou kunnen sturen, zoals in de meer traditionele therapie├źn wel het geval is; daar kies je zelf je woorden en hield ik zelf de controle in handen. Herstellende van een zware depressie wou ik mezelf ook deze vorm van coaching gunnen, hoewel ik vooraf verwachtte dat ik hier ver uit mijn comfortzone zou treden, niet wetende wat er zou gebeuren. In een voorafgaand contact met Carolien sprak ik uit mijn wens uit om niet zozeer vanuit een vraag te vertrekken, maar om gewoon te ervaren en dan wel te kijken wat er komt. Geen doelstelling, geen verwachting, geen sturing. 

Eens op de wei bleek het best mee te vallen met dat comfort, ondanks dat ik geen ervaring heb met paarden. Carolien stelde de paarden aan mij voor, en vanaf dat punt lieten we het los. In stilte zocht ik contact met Rainy en Gummy. Ik voelde me er meteen op m'n gemak bij, het zijn zulke lieve en toegankelijke paarden. Ik tastte af, door ze te aaien, te naderen, te volgen, te observeren. Halverwege de sessie voelde ik een kentering, het contact werd dieper, vanzelfsprekender, ik kwam in een soort "flow" terecht en begreep wat Carolien bedoelde toen ze zei dat tijd vaag wordt in contact met de paarden. Ik had makkelijk nog een extra uur kunnen doorgaan met enkel bij de paarden "zijn". 

Terug uit de wei hadden we nog een gesprekje, Carolien deelde haar observaties maar luisterde vooral naar mijn eigen ervaringen, zonder oordeel en met veel respect. 

Ik hou een zeer warme herinnering over aan mijn tijd met Rainy en Gummy, dankzij hun heb ik kunnen VOELEN wat ik eerder enkel DACHT. En net door dat te mogen voelen, kan ik meer in mijn KRACHT komen. 

De paarden hebben me iets doen ervaren wat geen mens me had kunnen geven. Carolien zorgde voor de veilige sfeer en begeleiding waardoor dat kon gebeuren. DANK JE WEL!"


Wil jij ontdekken welk effect een 'gesprek' met de paarden op jou kan hebben?

Schuurhoven 102 2360 Oud-Turnhout
carolien@windhorse.be
T +32 (0) 468 31 47 93
WhatsApp


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x