WAT IS LIFE-COACHING MET BEHULP VAN PAARDEN?

Wat is Life-Coaching met behulp van paarden?

Life-coaching met behulp van paarden is een coachingsmethodiek waarbij paarden worden ingezet om jou (de coachee) de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven. Vanwege de intensiteit en effectiviteit ervan, zijn er - in vergelijking met andere manieren van coaching - slechts een beperkt aantal sessies nodig om tot de essentie te komen.

 

Ervaren in plaats van te blijven ‘praten over’.

Onze maatschappij is opgebouwd op alles wat met het intellect (denken) kan bedacht worden. Hoe we ons voelen, is van ondergeschikt belang. Door deze ‘missing’ link tussen hoofd en gevoel ontstaan vaak coachvragen. 

In mijn sessies staat de ervaring en de beleving van de coachee centraal. In de emotionele veilige aanwezigheid van een paard worden alle zintuigen ingeschakeld en komen we vanzelf bij wat we voelen (ervaren). 

Tijdens de reflectiemomenten help ik de coachee om de ervaring bewust te krijgen en tot inzichten, gevoelens en emoties te komen die tot dan onbewust waren. De coachee kan vervolgens experimenteren met nieuw gedrag - in contact met het paard - en opnieuw ervaren. Ervaren in plaats van te blijven ‘praten over’.

 

Geen diagnose. Geen plan van aanpak.

Het uitgangspunt van mijn coaching is dat de coachee de oplossing voor zijn/haar coachvraag zélf in zich heeft. Mijn taak bestaat erin om de coachee te begeleiden tijdens de zoektocht naar het antwoord of de oplossing voor zijn/haar coachvraag. Ik stel daarbij geen diagnose en maak geen plan van aanpak op. Ik leg de aandacht niet op de oorzaak van de coachvraag, maar ik leg de focus op hoe dat in het hier en nu van invloed is en wat de coachee daar in de toekomst mee wil. 

 

Out of the box en met beide voeten op de grond.

De omgeving waarin een paard leeft, is compleet verschillend met die van de coachee. Mijn coaching situeert zich letterlijk buiten de box. In openlucht. In de vrije natuur. Met beide voeten op de grond. In combinatie met activiteiten die ik aanreik, wordt de coachee gevraagd uit zijn/haar comfortzone te stappen. Dit nodigt uit om ‘out of the box’ te denken en op een vernieuwende, verfrissende manier naar de zaken te kijken.

Maak een afspraak.

 

Schuurhoven 102 2360 Oud-Turnhout
carolien@windhorse.be
T +32 (0) 468 31 47 93
WhatsApp


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x