WAAROM PAARDEN?

Waarom paarden?

Paarden hebben een instinctief, scherp reukvermogen, gehoor en lichaamsbewustzijn. Ze zijn volledig aanwezig in het hier en nu, intens gevoelig en zeer waakzaam zonder agenda of oordeel. Deze majestueuze dieren zijn krachtige boodschappers over wie we zijn en hoe we ons verhouden tot anderen en onszelf. Het is in deze betrokkenheid dat het diepste en krachtigste werk plaatsvindt.

 

Kuddedier.

Paarden zijn kuddedieren. Ieder paard heeft in de kudde zijn/haar eigen rol. De één let op en slaat indien nodig alarm, de merries letten op de veulens, de hengsten beschermen aan de buitenkant van de kudde. Kortom, er is orde en samenwerking die het welzijn van allen ten goede komt.

Op het moment dat de mens met een paard gaat samenwerken, vormen paard en mens een nieuwe kudde met alle regels, wetten, acties, reacties en signalen van dien.

 

Hier en nu.

Paarden zijn altijd alert, gefocust en volledig aanwezig in het hier en nu. Dat is de natuurlijke staat van zijn, die de veiligheid van een prooidier waarborgt. Er is geen ruimte voor afleidende gedachten, er is geen tijd voor projecties en oordelen. Ze tobben niet over gebeurtenissen in het verleden en maken zich geen zorgen over wat er morgen en overmorgen allemaal kan gebeuren. Ze reageren daardoor direct en volstrekt neutraal.

 

Paarden spiegelen niet, ze reageren.

Een paard is een expert in het lezen van lichaamstaal en uitermate gevoelig voor het gedrag en de innerlijke belevingswereld van de ander. Ze reageren altijd en direct op de kleinste non-verbale signalen en signaleren wanneer er zich verschillen tussen uiterlijk gedrag en onderliggende emoties voordoen. Ze helpen ons om de focus in het hier en nu te houden. 

Maak een afspraak.

Schuurhoven 102 2360 Oud-Turnhout
carolien@windhorse.be
T +32 (0) 468 31 47 93
WhatsApp


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x