W I N D H O R S E - COACH : Carolien Stijmans

Wie ben ik?

Ik ben Carolien Stijmans. Geboren in 1974 en getogen in Oud-Turnhout. 

Voor mijn eerste communie kreeg ik een shetlandpony cadeau en heb ik leren ponyrijden in de Landelijke Ruitervereniging van Turnhout en Oud-Turnhout. Ik voelde me een echt paardenmeisje. In de loop van de jaren ’90 maakten de paarden en de verzorging ervan echter plaats voor studeren, uitgaan en mijn eerste stappen in de bedrijfswereld. 

Verschillende jaren was ik werkzaam als Marketing Manager in de FMCG-sector en heb ik een succesvolle carrière opgebouwd. Maar na meer dan 15 jaar was het ‘over & out’… ik was op-gebrand. In het begin wilde ik het zelfs niet geloven. Ik, een burn-out? No way! Ik verzon excuses om niet toe te geven dat ik mezelf mentaal en lichamelijk helemaal uitgeput had. Maar door met mijn huisarts en psycholoog erover in gesprek te gaan, kwam ik al snel tot de conclusie dat dit mij wél overkomen was. Het was tijdens mijn herstelperiode dat paarden opnieuw in mijn leven kwamen. 

Ik leerde paarden op een heel andere manier kennen. Niet zoals ik - als jong paardenmeisje - gewend was. Het contact met het paard was intens en liet een diepe indruk bij me achter. Ik ervaarde - sinds lange tijd - rust in mijn hoofd. Toen ik het paard aanraakte, voelde ik een warme gloed door mijn lichaam stromen. Mijn ademhaling vertraagde en de knoop in mijn maag verdween. Er was een gevoel van berusting, een soort van vertrouwen ‘alles komt goed’. Ik kwam tot inzicht dat mijn burn-out, hét moment was om te reflecteren en mijn leven te evalueren.

Gaandeweg kwam ik erachter dat de paarden mij konden helpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling en de bewustwording van de thema’s die aan de grondslag lagen van mijn burn-out. Het werd meer en meer duidelijk dat de paarden een rode draad waren en dat ik er iets mee zou gaan doen in de toekomst. Met een rugzak vol vragen, thema’s, onafgewerkte zaken, … begon ik aan de opleiding paardencoach.

In 2017 ben ik geslaagd als Equine Assisted Coach® level 1 bij Educatief Centrum Keulseweg te Nederland. Een complete opleiding tot gecertificeerd coach , waarin ik kennis en technieken heb opgedaan om paarden op een professionele manier in te zetten bij coaching van mensen. Deze opleiding is door de NOBCO/EMCC EQA-geaccrediteerd op practitioner niveau.

Ik ben geregistreerd lid van KREAC, het kwaliteitsregister voor Equine Assisted Coaches® en volg op regelmatige basis nascholingen en aanvullende coachopleidingen.

Maak een afspraak.

Schuurhoven 102 2360 Oud-Turnhout
carolien@windhorse.be
T +32 (0) 468 31 47 93
WhatsApp


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x