Dit is waarom paarden zo'n heilzaam effect hebben.

30 april 2018

Voor wie is paardencoaching of equitherapie?

Dit is waarom paarden zo'n heilzaam effect hebben op kinderen

In dit artikel lees je meer over het heilzame effect van paarden op kinderen. Ook volwassenen die niet goed in hun vel zitten, zich onzeker voelen, moeite hebben om hun grenzen aan te geven, ... is deze vorm van coaching heilzaam. 

Paarden hebben een instinctief, scherp reukvermogen, gehoor en lichaamsbewustzijn. Ze zijn volledig aanwezig in het hier en nu, intens gevoelig en zeer waakzaam zonder agenda of oordeel. Deze majestueuze dieren zijn krachtige boodschappers over wie we zijn en hoe we ons verhouden tot anderen en onszelf. Het is in deze betrokkenheid dat het diepste en krachtigste werk plaatsvindt.

Vanwege de intensiteit en effectiviteit zijn er - in vergelijking met andere vormen van coaching - slechts een beperkt aantal sessies nodig om tot de essentie te komen.

Tijdens een coachingsessie vraag ik je om een activiteit met het paard uit te voeren. Steeds naast het paard ; nooit op het paard. Ervaring met paarden en/of paardrijden is niet nodig. Ik observeer en geef de reacties van het paard op een objectieve manier terug. Door te reflecteren breng ik je in het hier en nu en maak ik je bewust van gevoelens en inzichten die tot dan onbewust waren. Door deze ervaring bewust te krijgen, wordt duidelijk dat - wat er tijdens de sessie gebeurt - zich vertaalt naar het dagelijkse leven.

Wil jij ervaren wat coaching met behulp van paarden voor jou kan betekenen?

Maak een afspraak.

Schuurhoven 102 2360 Oud-Turnhout
carolien@windhorse.be
T +32 (0) 468 31 47 93
WhatsApp


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x